وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : پنجشنبه 15 مرداد 1394 ساعت 08:38   |   کد مطلب: 15643
خبرنگاری سکه ای است که دو رو دارد. این شغل در عین اینکه پر از هیجان، اشتیاق و در يك كلمه دنيايي دست نیافتنی است ،اما همیشه خطر و استرس را به همراه خود دارد.

به گزارش نافع به نقل از شبنم همدان، بنابر آیین نامه اجرایی مشاغل سخت و زیان آور، کارهای‌ سخت‌ و زیان‌آور کارهایی‌ است‌ که‌ در آنها عوامل‌ فیزیکی‌، شیمیایی‌، مکانیکی‌ و بیولوژیکی‌ محیط‌ کار غیراستاندارد بوده‌ و در اثر اشتغال‌ بیمه‌شده‌ تنشی‌ به‌ مراتب‌ بالاتر از ظرفیتهای‌ طبیعی‌ (جسمی‌ و روانی‌) در وی‌ ایجاد می‌شود که‌ نتیجه‌ آن‌ بروز بیماری‌ شغلی‌ و عوارض‌ ناشی‌ از آن‌ می‌باشد. مشاغل‌ سخت‌ و زیان‌آور موضوع‌ این‌ ماده‌ به‌ دو گروه‌ تقسیم‌ می‌شوند:

مشاغلی‌ که‌ صفت‌ سخت‌ و زیان‌آوری‌ با ماهیت‌ شغلی‌ وابستگی‌ داشته‌ اما می‌توان‌ با بکارگیری‌ تمهیدات‌ بهداشتی‌، ایمنی‌ و تدابیر فنی‌ مناسب‌ توسط‌ کارفرما سختی‌ و زیان‌آوری‌ آنها را حذف‌ نمود.
مشاغلی‌ که‌ ماهیتاً سخت‌ و زیان‌آور بوده‌ و با بکارگیری‌ تمهیدات‌ بهداشتی‌، ایمنی‌ و تدابیر فنی‌ توسط‌ کارفرما، صفت‌ سخت‌ و زیان‌آوری‌ آنها کاهش‌ یافته‌ ولی‌ کماکان‌ سخت‌ و زیان‌آوری‌ آنها حفظ‌ می‌گردد.

یکی از این مشاغل سخت حرفه‌ خبرنگاری پس از کار در معدن و بازیگری به عنوان سومین شغل سخت دنیا معرفی شده است که بانوان زیادی نیز با در نظر گرفتن علاقه و یا گاهی به دست آوردن شغل به این عرصه گام نهاده اند.

اینکه خبرنگاري ازجمله مشاغل  سخت و طاقت فرسا هم براي مردان و هم زنان است امری ای است بدیهی  و بالطبع  این سختی براي زنان خبرنگار ميدان كار را  دشوارتر  کرده است است.

از آنجا که زن مبدأ تربیت و خاستگاه انسانیت یک فرد است ورود زنان به این حرفه می تواند از جهتی موثر و فر هنگ ساز در جامعه و از جهتی مضر و دردسر ساز در خانواده باشد چرا که  اگر زنان ما نقش اصلی خود را در خانه به خوبی ایفا کنند انسان‌های پاک، توانمند و مفید به جامعه تحویل می‌دهند اما اگر این نقش را رها کنند مشکلات و معضلات زیادی گریبان‌گیر جامعه می‌شود.

 از طرف دیگر حضور زنان به عنوان نيمه پنهان رسانه در جامعه به خوبي آشكار شده است چرا که این قشر با نگاه ظریف و زیرکانه زنانه  بسیاری از مشکلات را بهتر لمس می کنند خصوصا مشکلاتی را که مربوط به جنس خودشان است.

 و اما از دغدغه های یک بانوی خبرنگار اینکه شبانه‌روز يك زن خبرنگار سريع‌تر از ديگر زنان شاغل مي‌گذرد، عدم ساعات كاري مشخص، استرس، تنش‌هاي عصبي  از جمله موارد ريز و درشتي كه یک بانوی خبر نگار در روز با آن درگير است، آسيب‌هايي است كه شايد كمتر زني را توان تحمل آن باشد.

به بهانه روز خبرنگار به سراغ فعالان رسانه ای خانم در همدان رفته و با آن ها به گفتگو نشستیم.
 یکی از بانوان خبرنگار همدانی با بیان اینکه خبرنگاری به خودی خود جزء مشاغل سخت به حساب می آید گفت: این سختی برای بانوان یقینا  بیشتر لمس خواهد شد.

وی افزود: اجحافی که در حق خبرنگاران خانم می شود این است که در برخی خبرگزاری ها حقوق و مزایای یکسانی برای خانم و آقا در نظر نمی گیرند و این در حالی است که انتظار ما از مسئولین امر این است که باتوجه به شرایط خانم ها که هم کار کردن در منزل و رسیدگی به امور خانواده را وظیفه خود می دانند و هم به دلیل علاقه وارد این حرفه شده اند امتیاز خاصی را برای این طیف از خبرنگاران در نظر بگیرند چرا که بانوان همواره  پابه پای آقایان و گاهی حتی پیش تازتر در این حرفه  فعالیت می کنند.

وي اضافه كرد: طولاني شدن برخي از برنامه‌ها، عدم ساعت و زمان‌بندي مشخص، عدم جايگاه ثابت براي خبرنگاران، نداشتن حقوق و مزايا و بيمه از مشكلات كلي خبرنگاران است.

 خبرنگار همدان ورزش نیز اظهار داشت: خبرنگاری مسئولیت پرخطری است که خبرنگاران می‌توانند با استفاده از علم و تعهد آئینه تمام نمای افکار عمومی و عملکرد مسئولان باشند.خبرنگاران همان چیزی را می‌نویسند که مسئولان ما بیان می‌کنند و جامعه خبری سعی میکند همواره پاسدار قلم و ارزش‌ها باشد.اما متاسفانه وقتی خبرنگار هم به لحاظ معیشتی و هم امنیت اجتماعی فردی و حقوقی تضمین نشده باشد استمرار و ثبات شغلی‌اش با تهدید روبه‌رو می‌شود، در این صورت یا خبرنگار عملاً اجازه فعالیت پیدا نمی‌کند و یا خود خسته شده و از کارش کناره‌ گیری می‌کند که البته مورد دوم را کمتر شاهد بوده‌ایم؛ زیرا خبرنگاران تمام این سختی‌ها را به دلیل شیرینی و جذابیت این حرفه که تمام آن به دلیل خدمت‌رسانی به مردم است، رها نمی‌کنند.

 محبوبه اکبری ادامه داد: خبرنگارا نی را می‌شناسم که بیش از ۵۰ سال در این عرصه فعالیت کرده‌اند و حتی از کمترین امکانات رفاهی همچون مسکن مستقل نیز محرومند، ولی همچنان در این حرفه با جان و دل فعالیت می‌کنند. خبرنگاران کسانی هستند که مشکلات و موفقیت‌های همه را منعکس می‌کنند، ولی کسی نیست که مشکلات این قشر را فریاد بزند. تنها انگیزه‌ای که خبرنگاران را وادار به کار می‌کند عشق و علاقه است و اگر این مهم نباشد خبرنگار هم نمیتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد. ‌باید جایگاه خبرنگار و انعکاس‌دهنده مشکلات و معضلات در سطح جامعه و به ویژه در میان مردم کشورمان ارتقا یابد و مسئولان به ویژه آنهایی که خبرنگار را به چشم تبلیغات‌چی می‌بینند نسبت به حفظ حرمت این قشر زحمتکش و نقاد جامعه و عملکرد مسئولان تلاش بیشتری معطوف دارند.

 خبرنگار با تجربه استان همدان در خصوص مشکلات بانوان خبر نگار گفت: فرصتی را که این حرفه از بانوان می گیرد و گاهی اوقات اجازه نمی دهد برای خودشان وقت بگذارند و از کنار خانوده بودن لذت ببرند را نباید نادیده گرفت، حرفه ای که با ورود در آن  زمانی برای برنامه ریزی کار های شخصی و مسافرت و ... نیست  چون هر لحظه ممکن است اتفاق نو و خبری تازه پیش بیاید و باعث به هم خوردن این  بر نامه ریزی می شود .

 مریم شهابی باهر ادامه داد: با این شرایط یک بانوی خبرنگار آنطور که باید نمی تواند به خانواده رسیدگی کند و یا باید بیشتر از توان خودش مایه بگذارد.

وی در خصوص استرس بالای کار خبرنگاری تصریح کرد:خانم ها به خواست الهی با روحیه ای ضعیف آفریده شده اند اما در کار خبرنگاری گاهی با مسائلی برخورد می کنند که با روحیاتشان سازگار نیست و باعث می شود که فشار و استرس زیادی به آنها وارد شود که این فشار و استرس  گاهی آستانه تحمل افراد در زندگی را پایین می آورد.

شهابی باهر در ادامه گفت: حرفه خبرنگاری  به دلیل ثابت نبودن ساعت کاری خود به خود خطراتی را برای این قشر به وجود  می آورد چرا که گاهی اوقات مجبور اند ساعت طولانی در خارج از منزل باشند .

 وی از مشکلات دیگر کار خبرنگاری بحث پزشکی را مطرح کرد که گاه نشستن های طولانی  و  گاه  تحرک خیلی زیاد  که به جسم آنها آسیب می رساند.

 شهابی خاطرنشان كرد: اين شرايط سخت كاري و ساعات طولاني كار تنها با كمك اطرافيان و خانواده قابل التيام بوده و در سايه درك موقعيت مي‌توان اميد به رسيدگي امور خانه داشت.

این خانم خبرنگار در پایان از مسئولین خواست ارزش کار خبرنگاران را بدانند خصوصا کار شبانه روزی بانوان در این مجموعه که گاه مورد بی مهری  عده ای از مسئولان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: اینکه یک مسئول به خاطر یک انتقاد به جا فشار مضاعفی را بر خبرنگار ایجاد کند منصفانه نیست مسئولین اجازه دهند خبر نگاران با همان فشار ذاتی کار خبرنگاری  دست و پنجه نرم کنند و با ایجاد فضای انتقاد سازنده  با فراغ بال بیشتری به کار خود ادامه دهند.

 

یکی دیگر از بانوان فعال عرصه خبرنگاری گفت: سختی این حرفه از زوایای گوناگون قابل بررسی است.

زهره پوروهابی با اشاره به فعالیت بانوان  همدانی در این عرصه اظهار کرد: آنچه که در استان مشاهده می شود این است که  بانوان در عرصه خبر بیشتر بار مسئولیت را به دوش کشیده و آقایان اکثرا در بحث های مدیریتی و فنی  کار می کنند و این  در حالی است که خانم ها به اندازه فعالیتشان خدمات دریافت نمی کنند.

وی با انتقاد از این که مثلا در هفته خبرنگارحتی یک برنامه مخصوص  و ویژه بانوان برگزار نشده افزود: این دیده نشدن بر سختی و فشار روانی کار بیشتر تاثیر می گذارد وهر امری که در جز دیده نشود در کلان هم دیده نمی شود.

پور وهابی ادامه داد: مسولین باید به این نکته توجه داشته باشند که یک خانم علاوه بر بحث خبرنگاری و پوشش جلسلات و آفیش ها و دوندگی تنظیم و ارسال خبر باید به مسئولیت های خانواده نیز برسد بنابراین با توجه به عدم امنیت شغلی این حرفه این موضوع را نیز در نظر بگیرند که خانم ها بیشتر آسیب می بینند چرا که یک خانم علاوه بر اینکه خبرنگار است، یک مادر است و یک همسر و همچنان مانند آقایان باید  در فضای پر مخاطره خبرنگاری  نیز فعالیت کند.

این بانوی فعال عرصه رسانه دلیل اینکه خانم ها در موضوعات چالشی و فضای انتقاد کمتر فعالیت می کنند را عدم حمایت مسئولین این امر دانست و افزود: این در حالی است که آقایان به دلیل شرایط اجتماعی هم راحت تر در این موضوعات کار می کنند و در این ارتباط ها  در آمد مالی بهتری را کسب کنند. لذا بانوان عرصه خبرنگاری همواره مورد بی مهری قرار می گیرند.

وي ادامه داد: محدوديت‌هاي ظاهري و ارتباطي بين خبرنگاران مرد با جامعه از مسئولان تا مردم عادي يكي از زنجيرهايي است كه به پاي زنان خبرنگار بسته شده است، اما با توجه به اينكه هر حرفه‌اي مشكلات خاص خود را دارد زنان خبرنگار سعي مي‌كنند در كنار تمام‌ مشكلات و حفظ قداست اين شغل به انجام وظايف بپردازند.

یکی دیگر از بانوان فعال در عرصه رسانه نیز گفت: خبرنگاری حرفه ای هیجان انگیز بوده و به آن علاقه دارم زیرا تنوع، تازگی و جذابیت از ویژگی های آن به شمار می آید.

سمیه مظاهری افزود: یکی از زیباترین لحظات این کار، بیان دردها و مشکلات جامعه و تلاش برای رفع آن است، اما گاه در این مسیر دچار مشکلاتی شده و از طرف مسئولان مورد تهدید قرار می گیریم.

وی بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر برخی افراد با اهداف دیگر و بدون داشتن دغدغه به این عرصه وارد شده اند و به همین دلیل نمی توانند به بیان نیازهای جامعه بپردازند.

مدیرعامل خانه مطبوعات همدان ضمن  تبریک هفته خبرنگار به خبرنگاران استان گفت: طبق آمار آخرین مرحله پالایش  504 نفر فعال رسانه ای در استان  فعالیت می کنند که از این تعداد212 نفر  خبر نگار و 23 نفر  عکاس خبر نگار هستند.

محمدرضا عارف افزود: از این تعداد 118  نفر  از خواهران خبر نگار  که بخش اعظم  کار خبری استان  را به دوش می کشند

وی ادامه داد: جامعه خبر ی دارای مشکلات و سختی های زیادی است که به مراتب این سختی ها و کاستی ها برای بانوان بیشتر است و آن به دلیل ضعف دید گاهی است که در جامعه ما وجود دارد.

عارف تصریح کرد: با تمام مشکلات و سختی های خبر نگاری ، می بینیم که خبر نگاران با علاقه در این حرفه فعالیت می کنند چرا که  کار در عرصه خبر و اطلاع رسانی از ارزش ویژه ای برخوردار است اما خبرنگاری به لحاظ مالی  و بحث اقتصادی در ضعف قرار دارد و این ناشی از کمبود بودجه  و بحث اقتصادی حاکم بر رسانه هاست که هم در قسمت اداری و جود دارد و هم به جامعه خبری منتقل می شود.

مدیرعامل خانه مطبوعات همدان گفت: 298 نفر از خبرنگاران بیمه هستند که امیدواریم با توجه به تاکیدی که نوبخت استاندار همدان در خصوص بیمه خبر نگاران داشته، امسال بخش اعظم مشکلات بیمه خبر نگاران حل شود.

 به طور کلی عدم ساعت كاري مشخص، آمادگي براي پوشش خبر در تمام ساعات شبانه‌روز با تمام شرايط روحي و جسمي ممكن، عدم امنيت شغلي، نداشتن بيمه، حقوق ثابت و مزاياي شغلي و حتي عدم مرخصي سالانه اين شغل را به يكي از شغل‌هاي سخت به ويژه براي خانم‌ها تبديل كرده است با این وجود  بانوان در این عرصه توانسته اند موفقيت‌هاي چشمگيري هم داشته باشند و برای این موفقیت ها در کنار سختی ها  تنها يك عنوان مي‌توان پيدا كرد ... عشق.

آري، زنان خبرنگار از سر عشق و علاقه به اين رشته است كه توان ادامه راه را دارند.
و اما در پایان خواست تمام خبرنگاران از مسئولین اینکه حفظ شان و جايگاه خبرنگاران تنها در روز خبرنگار باشد بلكه در روزهاي ديگر سال نيز بايد به اين جايگاه توجه ويژه شود.

همچنین خبرنگاران  از مسئولان خواستند تا با اطلاع‌ رساني به موقع درباره برنامه‌ها و جلسات مختلف خبرنگاران به ويژه زنان خبرنگار را در ايفاي ديگر نقش‌هايشان ياري كنند.

 انتهای پیام/م

دیدگاه‌ها

و اما در پایان خواست تمام خبرنگاران از مسئولین اینکه حفظ شان و جايگاه خبرنگاران تنها در روز خبرنگار باشد بلكه در روزهاي ديگر سال نيز بايد به اين جايگاه توجه ويژه شود.؟؟؟؟ تنها در روز خبرنگار باشد یا نباشد؟؟؟ فکر کنم نباشد درسته روزتون مبارک خداقوت

دیدگاه شما