وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : سه شنبه 11 شهريور 1393 ساعت 11:27   |   کد مطلب: 9277
شاهزاده حسین(ع) نگینی گمنام در  همدان/ بقعه عموی امام زمان در حصار بانک ملی!
حسین بن علی‌ النقی(ع)، عموی بزرگوار حضرت ولی‌عصر(عج) معروف به شاهزاده حسین(ع) و از امامزاده‌های شاخص کشور به شمار می‌رود که مقبره ایشان در شهر همدان واقع شده است.

به گزارش نافع، این بقعه متبرکه در نزدیکی میدان مرکزی همدان و ابتدای خیابان شهدا واقع شده و تنها امامزاده شهر همدان است که نسب وی بدون واسطه به یکی از امامان معصوم یعنی حضرت امام هادی(ع) می‌رسد.

آستان مقدس شاهزاده حسین(ع) همدان از معماری بسیار زیبایی برخوردار بوده و از چندین بخش شامل ایوان ورودی، شبستان پیشین، اتاق مقبره و سردابی که در عمق 3 متری از کف زمین قرار دارد، تشکیل شده است.

این بنا هویت تاریخی مشخصی نداشته و در برخی از‌ روایت‌های تاریخی آمده است که برای نخستین بار در عهد ایلخانان مغول و به دستور خواجه نصیرالدین توسی، ساختمان امامزاده در ابعاد وسیع‌تری مورد بازسازی قرار گرفته و بنابر همین نقل قول‌ها، یکی از منتسبین به خواجه نصیرالدین نیز در صحن این امامزاده دفن شده است.

روایت‌های تاریخی دیگری نیز درباره مزار امامزاده حسین همدان وجود دارد و گفته می‌شود که در سال 1140 هجری، قمری و پس از کشته شدن سلطان حسین صفوی، سر او در ایوان جنوبی این بقعه دفن شده است.

بقعه شاهزاده حسین(ع) از مهمترین بقاع متبرکه استان همدان و مورد توجه شهروندان است به طوری که روزانه افرادی بسیاری برای زیارت این امامزاده بزرگوار و به نیت عرض ارادت به محضر مبارک امام زمان(عج) به این مکان می‌شتابند، اما با کمال تأسف قرارگرفتن این بقعه در داخل کوچه و در معرض دید نبودن موجب ناشناخته ماندن آن شده به طوری که بسیاری از مسافران و گردشگران از وجود مقبره فرزند امام هادی(ع) در همدان بی‌خبرند.

درواقع تصرف بخشی از املاک این موقوفه از طرف بانک ملی همدان موجب مهجوریت و دورماندن بقعه از میدان دید عابران و گردشگران شده است.

 

فضای کافی برای اجرای برنامه‌های مذهبی نداریم

مدیراجرایی و عضو هیأت امنای آستان مقدس حضرت شاهزاده حسین(ع) همدان در این‌باره به خبرنگار ما گفت: پیش از انقلاب اسلامی و در زمان حکومت پهلوی، بخشی از املاک این موقوفه از طرف حکومت وقت برای ساخت بانک ملی اختصاص داده شده که این کار کاملا غصبی و تصرف در موقوفه بوده است.

نصرت‌ا... علی‌ضمیر افزود: ساختمان بانک ملی هنوز هم در این بخش که هزار و 680 مترمربع مساحت دارد؛ پابرجاست و مانع دیده‌شدن بنای امامزاده از خیابان می‌شود.

وی اظهارداشت: البته گاراژی نیز به مساحت هزار متر مربع در خیابان پشتی موسوم به "خیابان اکباتان" وجود دارد که مالکیت خصوصی داشته و گفته می‌شود که آن نیز جزء املاک موقوفه به شمار می‌رفته که بعدا تصرف شده؛ البته سند معتبری در این زمینه وجود نداشته و غصبی بودن یا نبودن آن‌ محل شبهه است.

علی‌ضمیر با اشاره به وسعت کم شاهزاده حسین(ع) بیان کرد: صحن و سرای فعلی تنها هزار مترمربع مساحت دارد و این فضا، جوابگوی برگزاری برنامه‌های مذهبی نظیر مراسم پراستقبال دعای عرفه نیست و در فصل سرما، تعداد زیادی از زائران مجبور به نشستن در داخل کوچه برای شرکت در برنامه‌ها هستند.

وی با بیان اینکه روزانه 500 نفر در این مکان مقدس حضور پیدا می‌کنند؛ اضافه کرد: اگر فضای بیشتری وجود داشت؛ می‌توانستیم برای این افراد که بخش زیادی از آن‌ها جوانان هستند برنامه‌های فرهنگی اجرا کرده و به منویات مقام معظم رهبری درخصوص تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی جامه عمل بپوشیم.

علی‌ضمیر با اشاره به اقداماتی که در چند سال اخیر برای بازپس گرفتن املاک موقوفه شاهزاده حسین(ع) همدان صورت گرفته گفت: چند سال پیش 3 طومار امضاشده از طرف مردم همدان تهیه شده و از طرف اداره کل اوقاف استان و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در این زمینه دادخواهی شد که در نهایت رأی به نفع موقوفه صادر شد.

وی ادامه داد: همچنین در سفر اول دولت نهم به همدان، این موضوع مطرح شده و محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت در جواب نوشت: " ملک به امامزاده تعلق دارد، رعایت شود" که اصل نامه موجود است، اما متأسفانه بانک ملی و در رأس آن، بانک مرکزی اقدامی برای تخلیه محل موردنظر انجام نداده است.

علی‌ضمیر با اشاره به اینکه بانک ملی اصرار بر حضور در همین مکان و پرداخت اجاره‌بها دارد، تصریح کرد: در سال 88  نیز مقرر شد که بانک بابت چندین سال‌ گذشته 2 میلیارد و 600 میلیون تومان به موقوفه پرداخت کند و در محل بماند، اما هیأت امنا، مردم و در رأس همه آیت‌ا... محمدی نماینده ولی فقیه در استان نپذیرفت چراکه بنابر شرع مقدس، بانک در محل غصبی ساخته شده است.

 

اصرار بانک ملی بر حضور در محل غصبی!

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان نیز گفت: اسناد معتبری موجود هست که ثابت می‌کند ساختمان بانک ملی متعلق به شاهزاده حسین(ع) است و درآخرین حکمی که از طرف قوه قضائیه در زمان ریاست آیت‌ا... هاشمی‌شاهرودی صادرشد؛ این موضوع به اثبات رسیده و قرارشد؛ محل موردنظر تخلیه شود، اما بانک تقاضای تجدیدنظر داد و حکم اجرا نشد.

حجت‌الاسلام رضا حاجی‌زین‌العابدینی تصریح کرد: از آن پس تاکنون پرونده بلاتکلیف مانده و اقدام جدی برای برخورد با بانک ملی از طرف دستگاه قضائی صورت نگرفته است.

 

همدان با شاهزاده حسین(ع) قطب گردشگری مذهبی می‌شود

مهجوریت امامزاد‌ه‌ای واجب‌التعظیم از یک طرف و اصرار بانک ملی بر ماندن در محل غصبی از طرف دیگر، موضوعی است که هنوز پس از سال‌ها برطرف نشده و ظاهرا ارائه اسناد رسمی و بیان حکم شرعی نیز فایده‌ای نداشته و تاکنون اقدامی برای تخریب بانک صورت نگرفته است.

هرچند بانک حاضر به پرداخت اجاره‌بهاست، اما وجود آن بر صحن مقدس سایه‌ انداخته که در صورت اجرای حکم قانونی، این امامزاده از مهجوریت و گمنامی رها خواهد شد. از همه مهمتر آنکه عمل به حکم شرعی در همه مسائل به ویژه موقوفات و نیات واقفان از وظایف مهم مسئولان قضائی و دولتمردان نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود و منافع و مصالح برخی از دستگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نباید مانع از عمل به این وظیفه شود

نکته آخر اینکه امروزه گردشگری و توریسم زیارتی به عنوان یکی از ارکان اصلی و شاخه‌های مهم صنعت گردشگری در جهان به شمار می‌رود و همدان با برخورداری از بقعه امامزادگان بزرگوار به ویژه حضرت شاهزاده حسین(ع) می‌تواند به عنوان "قطب گردشگری مذهبی" در کشور مطرح شود.

گزارش از سمیه مظاهری

شاهزاده حسین(ع) نگینی گمنام در  همدان/ بقعه عموی امام زمان در حصار بانک ملی!
شاهزاده حسین(ع) نگینی گمنام در  همدان/ بقعه عموی امام زمان در حصار بانک ملی!

دیدگاه‌ها

سلام هر چی می کشیم از دست این بانکهای بوووووووووووووقه ول کن امامزاده هم نیستن
یه چیزی بگم محوطه امام زاده خیییییلی بده یه جورایی خیلی آدمای لاابالی اونجا رفت آمد دارن من به خاطر این موضوع تا حالا این امامزاده نرفتم ای کاش این وضعیت بهتر میشد

دیدگاه شما