وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : دوشنبه 19 آبان 1393 ساعت 11:30   |   کد مطلب: 10771
گجتی که کمتر از دو دقیقه سرطان پروستات را تشخیص می دهد
سازمان تحقیقات اروپایی «فرانهوفر» نمونه اولیه ابزاری را برای تشخیص سریع سرطان پروستات در مدت زمان بسیار کوتاهی ارائه داده است.

این سامانه هفته آینده در نمایشگاه تجاری COMPAMED در دوسلدورف ارائه می‌شود و سازندگان آن مدعی‌اند ظرف فقط یک دقیقه و نیم تعیین می‌کند که آیا بافت تغییریافته در پروستات خوش‌خیم یا بدخیم است.

g_pi58_IKTS_prostatecancer_Compamed-2014

به گزارش نافع، به نقل ازگجت نیوز؛ سیستم مزبور این عمل را با استفاده از تحلیل تصویری آنبورد از نمونه جمع‌آوری‌شده بافت پروستات توسط بیوپسی انجام می‌دهد. در این شیوه، پزشک فقط باید نمونه بافت برداشته‌شده را روی صفحه قاعده دستگاه قرار دهد، آن را به درون ماشین هدایت کند، دگمه‌ای را فشار دهد و منتظر بماند.

هیچگونه آمادگی انرژی‌بر یا زمان‌بر و همچنین هیچ نوع معاینه دردآوری با استفاده از میکروسکوپ و با حضور یک متخصص نیاز نیست و به دلیل زمان کوتاه مورد نیاز، بیماران به سرعت و طی چند دقیقه می‌توانند گام‌های بعدی درمان را انتخاب کنند.

ابزار مرکز فرانهوفر، یک پالس لیزری روی نمونه بافت ساطع می‌کند و مولکول‌های موسوم به «فلوئورسازه» را تحریک می‌کند. فلوئورسازه‌ها، ترکیبات شیمیایی فلورسنتی هستند که در سراسر بدن انسان یافت می‌شوند و هنگامی که توسط طول‌موج‌های خاصی تحریک می‌شوند، می‌درخشند.

تابش فلورسنتی حاصل برای بافت خوش‌خیم در مقابل بافت بدخیم با سرعت متفاوتی کاهش می‌یابد و چنانچه این سرعت از آستانه خاصی تجاوز کند، نشان‌دهنده آن است که سلول‌های سرطانی در بافت حضور دارند. چنانچه بیمار مبتلا به سرطان نباشد، این ابزار یک نور سبز را ساطع کرده و در صورت ابتلا به سرطان، این نور قرمز رنگ خواهد بود.

g_pi58_IKTS_prostatecancer2_Compamed-2014

اندازه ابعاد این نمونه اولیه ۵۴*۶۰*۴۳ سانتی‌متر اعلام شده و در دو پژوهش بالینی از آن استفاده شده و در حال حاضر تحت آزمایش در پژوهش سوم است.

محققان امیدوارند نسخه‌های بعدی این فناوری قادر باشد اشکال دیگر سرطان را شناسایی کند اما باید نخست ارزش‌های آستانه برای انواع دیگر بافت‌ها را شناسایی و این ارزش‌ها را در نرم‌افزار تحلیل خود وارد کند. دانشمندان بر این باورند پزشک‌های آینده طیف وسیعی از سرطان‌ها را با این شیوه شناسایی می‌کنند.

انتهای پیام/ع

دیدگاه شما