به گزارش نافع، همزمان با سالروز شهادت شهدای قله شنام، در روز 31 تیرماه سال 1360، یادواره 64 شهید دانشموز در اسدآباد برگزار شد.
این یادواره برای اولینبار با شور و حس و حال غریبی خاص خود برگزار شد. حسی که شاید به هیچ طریقی نتوان ابرازش کرد.
از درب که وارد میشدی بوی عطر گلاب فضای را معنوی کرده بود و صدای توپ و تفنگ و همچنین صدای رزمندگان حال هوای جنگ را تداعی میکرد، گویی که در جبهه پا گذاشتهای.
آنهایی که جبهه و جنگ را تجربه کردند، خوب این بو و حس و صدا را به خاطر میآوردند و کلی خاطره برایشان زنده شد؛ طوری که اشک از چشمانشان سرازیر شد.
کمی آن طرفتر سنگرهای نمادین با سربازانی از جنس لباس خاکی به چشم میخورد و پشت سنگرها جا شده بودند. آنقدر این ماکت زیبا و در عین حال واقعی درست شده بود که گویی همین حالا زمان جنگ است و ما هم شاهد و ناظر هستیم .
فضای نورانی به قدری واقعی تدارک دیده شده بود که حاضران با آن انس میگرفتند و حس وصف نشدنی بود.
در این حس و حال عجیب و غریب عکس شهیدی توجه مرا به خود جلب کرد که در دستان کودکی جا شده بود، از او پرسیدم: با شهید نسبتی داری؟ با صدای ظریف و کودکانه خود گفت: نه من حتی نمیشناسمش اما بسیار دوستش دارم.
باز سوال کردم کسی که نمیشناسی را چطور دوس داری؟ گفت مادرم میگوید: او برای من و وطنش به جبهه رفته و با دشمن جنگیده و برای همین برایم عزیز است.
میگفت چندین سال است این عکس را در اتاقش زده و هر وقت سالگردی یا مراسمی برای شهدا باشد با خود عکس را می آورد و به همه نشان میدهد.
امروز بازماندههایی از جبهههای جهاد و شهادت هشت ساله نیز آمده بودند، آنهایی که دوستان خود را جا گذاشته بودند، بعضی نیز اعضای بدن خود را پاها و دستهایشان را؛
هرکس به طریقی خود را رسانده بود به این مراسم یادواره، برخی با ماشینهای مجلل و برخی با ماشین هایی از نوع ویلچر و چقدر این حال و هوا را دوست داشتند که با دوستان خود خاطراتشان را مرور میکردند؛ خاطراتی از جنس نور.
سالن مملو از جمعیت بود و صندلیهای خالی برای نشستن پیدا نبود، طوری که برخی در کنار دیوار ایستاده بودند.
در این یادواره معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان، مدیرکل آموزش و پرورش همدان، همرزمان شهدا، دانشآموزان و مسئولان شهرستان اسدآباد حضور داشتند.
بعد از نیم ساعتی تأخیر مسئولان، برنامه با اجرای مجری و تلاوتی از آیات قرآن آغاز شد.
در این یادواره پس از اجرای گروه سرود و کلیپی از فعالیت رزمندگان اسدآبادی در جبهههای هشت سال دفاع مقدس، سه نفر از همرزمان شهدا، به نام علی رستمی، ابراهیم مولوی و ناصر راشدی به خاطرهگویی برای حاضران پرداختند.
ناصر راشدی یکی از همرزمان شهدای جاویدالاثر که جانباز بالای 70 درصدی است، به همنشینی با چهار شهید قله شنام اشاره میکند و اینکه چطور با قرآن و نماز شب خود را آماده عملیات میکردند.
وی با بیان اینکه شهدا برای دفاع از میهن خود و در راه اسلام جانانه در مقابل دشمنان ایستادند و امروز ما همه امنیت و زندگی را مدیون آنان هستیم، افزود: اگر چه امروز با دشمن جنگ به صورت سخت و رو در رو را نداریم، اما نباید فراموش کنیم که دشمن با اسحله نرم به دنبال تخریب جوانان ما است.
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما