وضعیت آب و هوای همدان

خبرگزاری علم و فناوری

**

تاریخ : چهارشنبه 20 اسفند 1393 ساعت 03:33   |   کد مطلب: 6415
آرامگاه بوعلی‌سینا و باباطاهر  نمادی از اعتبار وابروی شهرهمدان
بوعلی‌سینا و آرامگاه باباطاهر نمادی از اعتبار و آبرو برای شهر همدان هستند که همچنان استوار بر تارک دیار مادستان می‌درخشند.

به گزارش نافع،  خطه سرسبز همدان دیار تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران‌زمین است و این را نه تنها تاریخ‌نویسان و گذشتگان به اثبات رسانده‌اند بلکه امروز با وجود آرامگاه‌ها و مقبره‌هایی که در همدان وجود دارد به عینه قابل مشاهده است.

نامگذاری دو میدان بزرگ شهر همدان که یکی در مرکز شهر واقع شده و دیگری در ورودی شهر همدان از وسعت بیشتری برخوردار است گویای همه چیز است به طوری که سالانه بسیاری از مشتاقان علم و ادب به این دو بزرگ همدانی عرض ادب می‌کنند.

آرامگاه بوعلی‌سینا از خیابانی که منشعب از میدان امام (ره) است قابل مشاهده است و به راحتی هر کسی می‌تواند از این مقبره حکیم هزاره‌ها را بازدید کند.

این آرامگاه در مرکز میدان قرار گرفته و اطراف آن با فضاسازی صورت گرفته نقطه دنجی است برای کسانی که از کارهای روزمره خسته شده‌اند و می‌توانند در این محوطه استراحت کنند.

داخل آرامگاه که شوی از همان ابتدا داروهای گیاهی که شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا به وسیله آنها طبابت می‌کرد، خودنمایی می‌کند.

پس از ورود به داخل مقبره در دو سمت این آرامگاه دو سالن کتب و نوشته‌های این دانشمند بزرگ‌مایه را به نمایش گذارده و بسیار جالب توجه است.

اما مقبره شیخ‌الرئیس، در انتهای سالن قرار گرفته و در اطراف آن گیاهان دارویی با خواص خود اطلاعاتی را به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد که در هر فردی لیستی از داورها را برای خرید تهیه می‌کند.

اما یکی از نقاط جذاب این آرامگاه بام آن است که با گذر از پله‌ها به آن رسیده و از نزدیک المان آرامگاه که از 12 ستون به معنای نماد احاطه حکیم هزاره‌ها به 12 علم است، روبرو می‌شوند.

یکی از جوانان کردزبان کشورمان که در حال عکاسی از این مقبره بود، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: برای سومین بار به این مقبره آمده‌ام و از اینکه توانستم دوباره به همدان سفر کنم خوشحالم.

وی گفت: چند سال قبل به خاطر کار اداری که داشتم به همدان سفر کردم و به علت مرکزیت این آرامگاه از این مقبره دیدن کردم و از داروهای گیاهی بوعلی سینا برای پادرد مادربزرگم تهیه کردم؛ پس از بازگشت با اهالی خانواده تصمیم گرفتیم یک بار به اتفاق همه خانواده به همدان سفر کنیم.

این جوان کرمانشاهی یادآور شد: من به عنوان ایرانی افتخار می‌کنم که چنین بزرگانی از کشور ما هستند که علم آنها دنیا را مبهوت کرده و هنوز به گفته برخی بزرگان علم پزشکی مدیون بوعلی‌سیناست.

در کنار یکی از نوجوانان که در گوشه‌ای در حال نوشتن بود، ایستادم و از او درباره آنچه می‌نویسد سئوال کردم، این نوجوان گفت: مدرسه از ما خواسته در صورت مسافرت در ایام عید سفرنامه‌ای را تهیه کنیم که اکنون در حال نوشتن قسمتی از این سفرنامه هستم.

پویا فرهانی در خصوص چرایی انتخاب این مکان برای نوشتن اذعان کرد: من از بوعلی‌سینا چیزهای زیادی شنیده‌ام و از احاطه وی به علوم روز باخبرم به همین علت چه جایی بهتر از این نقطه را می‌توان انتخاب کرد.

وی خاطرنشان کرد: بام آرامگاه بوعلی نقطه‌ای است که آب و هوای مطبوع آن آرامش خاصی به انسان می‌دهد و می‌توان به راحتی در آن نوشت.

پدری هم که به اتفاق خانواده از موزه بوعلی‌سینا بازدید می‌کرد، گفت: از اینکه ایام تعطیلات نوروزی فرصتی را برای حضور ما در شهر همدان فراهم کرد، خوشحالم چون توانستم با حضور در همدان دو مقبره باباطاهر و بوعلی‌سینا را ببینم.

وی از اینکه سال قبل در شیراز بوده و امسال در همدان است، اظهار خوشحالی کرد و گفت: اینکه در دو سال متوالی بتوان از شعرا و دانشمندان کشور دیدن کرد بسیار خوب است چون همه مت ایرانیان باید از این بزرگان به عنوان الگو در زندگی خود بهره‌مند شد.

وی اضافه کرد: قبل از اینکه در آرامگاه بوعلی‌سینا حضور یابم از بسیاری از علوم و مفاخر این دانشمند بزرگ بی‌اطلاع بودم که با حضور در آرامگاه و موزه با آنها آشنا شدم.

اما آرامگاه دیگری که با آرامگاه بوعلی‌سینا فاصله چندانی ندارد، آرامگاه باباطاهر است. آرامگاه باباطاهر هم از مسیر ورودی شهر همدان و هم از میدان مرکزی شهر قابل دسترسی است و هر مسافری به راحتی می‌تواند از آن دیدن کند.

باباطاهر عریان، شاعر دوبیتی سرای همدانی است که اشعار آن از ابتدای ورودی به آرامگاه گواه از صدق و صفای این شاعر دیار هگمتانه دارد.

این آرامگاه در میدان وسیعی واقع شده که علاوه بر بازدید از آرامگاه می‌توان در محوطه آن نیز به تفریح پرداخت.

با ورود به آرامگاه و با عبور از پله‌ها به مقبره‌ای می‌رسیم که دور تا دور آن را اشعار باباطاهر دربرگرفته و سالانه بسیاری مشتاقان علم و ادب را به سوی خود فرامی‌خواند.

بسیاری از مسافران ورودی به همدان با باباطاهر آشنایی دیرینه‌ای دارند چراکه در سال‌های قبل محوطه آرامگاه باباطاهر محل نصب چادر مسافران بود اما امسال این اجازه به مسافران داده نشده و نقاط دیگری در نظر گرفته شده است.

درشکه‌سواری از دیگر تفریحات این میدان بزرگ است که جذابیت خاصی را برای مسافران ایجاد کرده است.

ستاره شهبازی، بانوی آذربایجانی که در حال ورود به آرامگاه بود اظهار کرد: باباطاهر را از قبل و از طریق کتب می‌شناختم اما اینکه بتوان با یک شاعر از نزدیک آشنا شد، بسیار جالب توجه است.

وی افزود: برای نخستین بار به همدان آمده‌ام و کتاب اشعار باباطاهر را به عنوان یادگاری از این شاعر بزرگ با خود خواهم برد.

خانواده‌ای نیز که تازه وارد همدان شده و آغاز بازدید از اماکن گردشگری را از باباطاهر شروع کرده بودند، به خبرنگار فارس گفتند: با توجه به اینکه ستاد تسهیلات نوروزی همدان در حاشیه این میدان واقع شده بود، پس از اطلاع از اینکه آرامگاه شاعر دوبیتی سرای کشور در این میدان واقع شده، سعی کردیم نخستین نقطه بازدید خود را این آرامگاه انتخاب کنیم.

مادر خانواده گفت: ما بیشتر به خاطر دیدن غار علیصدر در همدان حضور یافتیم اما گویا همدان علاوه بر غار نقاط دیگری دارد که نمی‌توان از دیدن آنها گذشت.

وی گفت: باباطاهر عریان نمادی از تاریخ و فرهنگ همدان است و آشنایی با وی آشنایی با همدان و لهجه همدانی است که امیدوارم بتوانم بار دیگر با حضور در همدان از این مقبره بازدید کنم.

آرامگاه باباطاهر با استقرار در یک نقطه بکر به همه امکانات دسترسی دارد، هتل و رستوران باباطاهر در حاشیه این آرامگاه قرار گفته و خدمات خوبی را به مسافران فراهم می‌کند.

سفال و سرامیک سوغات همدان است که با استقرار مراکز فروش در اطراف این آرامگاه مسافران و گردشگران به سهولت می‌توانند از این مراکز سوغات خود را خریداری کنند.

دو آرامگاه بوعلی‌سینا و باباطاهر در همدان سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود فرامی‌خوانند و از جذابیت آنها بهره‌مند می‌شوند.

این دو آرامگاه، آبرو و سند اعتماد دیار تاریخ و تمدن ایران زمین است که صفای آرامگاهشان یادآور عشق و ارادت به ایران و ایرانیان بوده است.

انتهای پیام/ح
 

دیدگاه شما